later als ik groot ben

Later als ik groot ben

Hoe oud ben je? Zo oud dat…. starstruck door m’n jeugd crush. Of is het Candy Crush en jeugdliefde? Nou ja zo oud dus…šŸ˜…šŸ˜‚Ā Afgelopen vrijdag stond opeensĀ Jochem van GelderĀ in de stromende regen voor de deur van mijn atelier.

En ik heb dit geloof ik niet eerder meegemaakt. Maar ik was een beetje starstruckšŸ¤©. Ik dacht alleen maar WILLEM WEVER!!!! En kreeg de deur niet open… Gelukkig konden ze via een andere ingang naar binnen. En toen stond er opeens een hele film crew in de hal. Wat bleek er werden TV-opnamens gemaakt bij de stadsreiniging vanuitĀ RTL 4Ā met het programma “Later als ik groot ben”, uiteraard dus gepresenteerd door Jochem van Gelder.

En zoals dat blijkbaar gaat als je een beetje starstruck bent durfde ik niks te zeggen en ben ik mijn atelier weer in gegaanĀ šŸ˜…Ā Maar gelukkig was de crew nieuwsgierig genoeg om het hele Upcyclecentrum te bekijken. En hebben ze ook opnames in mijn atelier gemaakt. Ik ben heel benieuwd ofĀ SEEFDĀ de edit heeft gehaald. Ik ga in ieder geval kijken. De uitzending is op zaterdag 24 november om 17:00 uur en zondag 25 november om 10:50 uur op RTL4 te zien.

Ik heb nog de hele middag de liedjes van Willem Wever in m’n hoofd gehad. En gedacht aan welke vraag ik ook al weer als klein meisje had ingestuurd… Waar gaat deze aflevering van “later als ik groot ben” over:

Later als Damien Rovers (13) groter is zou hij graag vuilnisman willen worden. In het verleden is hij al regelmatig mee geweest op een vuilniswagen om het oud papier op te halen. Dit deed hij dan samen met zijn vader die dit vak ook heeft beoefend. Jochem van Gelder neemt Damien daarom mee met Sander Brakkee voor een rit op een vuilniswagen om te zien hoe het beroep tegenwoordig word uitgevoerd en nemen ze een kijkje bijĀ Upcyclecentrum Almere Haven, waar Damien aan het werk wordt gezet om afval te scheiden.

Tof toch!? Zoals ik Brun (mijn zoontje) nu uitleg als we een vuilnisman zien; zo’n belangrijk beroep! Ik denk dat we ons nog niet helemaal beseffen hoe belangrijk. En hoe hard we o.a. vuilnismannen nodig hebben. Want de wereld moet echt schoner voor een positiever toekomstbeeld. En de vuilnisman zet zich dag en nacht in om dit mogelijk te maken.

Daarnaast verwerken ze eigenlijk helemaal geen afval, maar werken ze met waardevolle grondstoffen waar weer hele mooie nieuwe dingen van gemaakt kunnen worden. Echte helden dus! En daarmee is Damien in mijn ogen de toekomstige superheldĀ šŸ¤—

knop terug

  • Share post