SEEF THE KOALA

SUPER TOF DAT JE KOMT KIJKEN NAAR DE POSITIEVE IMPACT DIE JIJ HEBT GEMAAKT!

seefd-koala

HET VLINDEREFFECT

Je denkt nu vast; hu vlinders… maar ik kwam toch even checken hoe ik het uitsterven van de koala heb voorkomen? Gelukkig! want je zit op de goede plek. Ik wil je heel graag een getrouw beeld geven van de impact die wij samen hebben gemaakt. SEEFD houdt van een rebelse instelling en grote doelen creëren die we als stip op de horizon zetten. Zo maakt het niet uit hoe ons pad zal lopen en wat we tegen zullen komen. Het doel werkt als ons kompas. De reis is prachtig en stap voor stap maken we meer impact om dat doel te bereiken.

Onze impact is nu misschien nog een druppel op een gloeiende plaat (of een kleine vleugelslag). Maar heb je wel eens van het vlindereffect gehoord? Nee? Nou ik zal het uitleggen. Er is een gezegde dat de vleugelslag van één vlinder aan de ene kant van de wereld een orkaan kan veroorzaken aan de andere kant, doordat een piepkleine luchtstroom uiteindelijk kan uitgroeien tot iets veel groters. Klopt het ook echt? Nee, in werkelijkheid is het iets te mooi om waar te zijn: één vleugelslag is niet voldoende. Maar een heleboel gefladder zou wel kunnen uitgroeien tot een grote storm. Een onmeetbaar klein verschil gaat op den duur toch grote gevolgen hebben.

Dat is wat ik bedoel met het vlindereffect. En met de impact die wij samen al hebben gemaakt. Het is een eerste luchtstroom. Hoe meer aandacht er komt voor hoe wij beter met onze grondstoffen, dieren en aarde om kunnen gaan hoe groter de impact zal worden. Zo kunnen onze eerste dappere stappen leiden tot het daadwerkelijk redden van de Koala.

Daarom wil ik je uit het diepst van mijn hart bedanken voor je steun. Het is zo bijzonder om samen onze energie in te zetten voor het beter en mooier maken van onze wereld. Hartelijk dank!

ONZE RESULTATEN

 

8

VERKOCHTE ITEMS

6

REBELS WITH A CAUSE

106

OPBRENGST

NAAR WELK DOEL IS DE OPBRENGST GEGAAN

jimmyhalfcut-daintree

Jimmy Halfcut zet zich in om een stuk ​​Daintree Rainforest terug te kopen!

Dat kan al voor slechts $ 25.000. En jij hebt meegeholpen om dat doel te bereiken om zo een hectare ongerept regenwoud uit te breiden en terug te brengen op de lijst van het Werelderfgoed Wet Tropics. Wat beheerd wordt door traditionele eigenaren.

Waarom heeft SEEFD voor dit doel gekozen? 

Wie beter dan Greta kan uitleggen waarom bomen zo belangrijk voor ons zijn!?

 

Om het domino effect van de klimaat crisis waar we ons inmiddels in bevinden een halt toe te roepen is de meest impactvolle actie die er in onze ogen ondernomen kan worden het beschermen van onze bossen en terug planten van bomen. Beter nog is het verder uitbreiden van de bossen en natuurgebieden die er nog over zijn. De branden in Australië zijn een choquerend resultaat van de klimaat crisis. En als er wereldwijd nog meer van de bomen en bossen verdwijnen zullen zulke rampen niet alleen tot Australië beperkt blijven.

 

Om ervoor te zorgen dat deze heftige branden een volgende zomer niet op een nog grotere schaal herhaald worden, zullen de bomen die nu verbrand zijn weer aangeplant moeten worden. Dan hebben de koala’s en alle andere Australische dieren die nu gered konden worden weer een plek om naartoe terug te keren. Daarnaast zorgen bossen en met name regenwouden er hoofdzakelijk voor dat de regen die er valt goed verdeeld wordt over de wereld. Goed verdeelde regenbuien = geen extreme droogtes, wat betekend dat er minder kans is op extreme natuurrampen.

 

Daarom heeft SEEFD ervoor gekozen om samen met jou een stuk Daintree Rainforest terug te kopen!

green-and-red-illustration-christmas-naughty-or-nice-card-1-jpg-75feb5

MORE-DAINTREE-knop

HalfCut stelt mensen in staat om actie te ondernemen op het gebied van wereldwijde ontbossing door de laatst overgebleven tropische regenwouden te beschermen samen met zijn partners Rainforest Trust.

MORE-halfcut-knop

 

* Seefd doesn’t take any credit for the artwork we used from halfcut. It’s only shown to visually support this incredibly important story.