GLOEDNIEUWE WERKPLAATS VOOR SEEFD IN ALMERE HAVEN

Afgelopen maanden heb ik (Naomi) keihard gewerkt aan mijn duurzame mode merk SEEFD. Deze week kreeg ik te horen dat ik als derde duurzaam initiatief een werkruimte krijg in het gave Upcyclecentrum Almere, het allereerste Upcyclecentrum van Nederland. 

En vanaf 1 juni gaat SEEFD een hele mooie samenwerking aan met het Upcyclecentrum. Samen willen we ervoor zorgen dat er meer bewustwording wordt gecreëerd over het onderwerp afval. En laten we je graag zien hoe waardevol dat afval eigenlijk is. Want afval is natuurlijk gewoon grondstof. En daar kunnen weer hele mooie dingen van gemaakt worden. Ik voel me soms net een alchemist die van oud metaal goud maakt. Het blijft bijzonder hoe je met een iets andere visie, tijd, liefde en aandacht waarde kan geven aan zelfs (of juist) aan dingen die in eerste instantie als afval waren bestempeld.

SEEFD deelt de nieuwe werkruimtes met Ruig & Geroest en RUIK​. Samen trappen we de eerste anderhalf jaar af en werken we met het Upcyclecentrum aan een stad zonder afval. Wij kunnen niet wachten!

Een gebouw met een verhaal

Het gebouw waar wij ons vestigen is heel bijzonder. Ook de bouw van het Upcyclecentrum kwam tot stand door hergebruik van materialen. Zo is sloopmateriaal van het zwembad (onder meer ruim 26.000 kilo staal), de sporthal en het oude recyclingperron uit Almere Haven gebruikt. In de grote betonvloer zit hergebruikt beton (granulaat) verwerkt. Dit beton is afkomstig van de voertuigenhal die eerst op de locatie van Upcyclecentrum stond. Daarnaast is veel staal hergebruikt dat afkomstig is van deze hal. Verder zijn de tegels, het sanitair (onder andere de wastafels) en grote deuren van de oude sporthal en het zwembad in Almere Haven gebruikt. Hoe gaaf is dat?!

Bovendien zijn de functionaliteiten in het gebouw duurzaam: zo liggen er maar liefst 276 zonnepanelen op het dak. Ook is er geen gasaansluiting en wordt het regenwater opgevangen en gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en het schoonspuiten van het terrein.

Kom je onze werkruimte en het bijzondere pand met eigen ogen bewonderen? En hou onze Facebook en Instagram in de gaten voor alle ontwikkelingen. Tot snel!

 

knop terug