Points Made and Prints Matter!

Slow Fashion in een Fast Fashion stad. The union of opposites. 15 december lanceert SEEFD haar aller 1e collectie tijdens de Points Made fashion show! Het thema van de show is “duurzaamheid op de rode loper”.

En dat is een thema waar ik (Naomi) wel wat mee heb ūüėČ Daarnaast leek dit mij een mooi moment om mijn 1e collectie te presenteren. In mijn eigen stad, voor mijn eigen stad. Samen met andere inspirerende designers die hun visie op duurzaamheid zullen laten zien.¬†Want een verandering in de wereld realiseren is geen taak voor √©√©n persoon. Dat doe je met een groep Rebellen. Samen willen we meer aandacht en ruimte vragen voor slow fashion in een fast fashion stad.¬†Een stad vol gekke contrasten.

PRINTS MATTER

10 jaar geleden ben ik begonnen als grafisch vormgever. Ik ontwerp alles met liefde en stop veel tijd en aandacht in mijn werk. De laatste jaren werd het meeste van wat ik ontwierp uiteindelijk alleen digitaal gecommuniceerd. Mensen scrollen snel door hun tijdlijn, kijken misschien 3 sec naar je werk, klikken op een blauw duimpje of een hartje en dat is het dan. Ik vond het steeds moeilijker worden om te ontwerpen voor deze snelle consumptie. Zelfs of eigenlijk ondanks dat ik dit altijd doe voor bedrijven en mensen die iets doen om de wereld weer een beetje beter en mooier te maken.

Ik wilde mijn werk kunnen aanraken. Nadenken over materiaal, structuren, kleuren. Er een andere dimensie aan geven. Het nog beter, mooier en interessanter maken. Iets cre√ęren wat veel langer mee gaat dan de klik op een blauw duimpje. Werk waar mensen verliefd op worden.

Dus ik ging naast mijn opdrachten illustraties en prints voor op o.a. kussen hoesjes, sjaals en t-shirts ontwerpen. Het idee dat mijn werk echt gebruikt en gedragen zou worden was de grootste motivatie. Maar wat schuurde was dat ik aan de ene kant de behoefte had om een tegen reactie te geven op de consumptie maatschappij en er aan de andere kant weer producten aan toe ging voegen. Producten waarvan ik niet goed kon controleren hoe ze waren gemaakt, door wie en onder welke omstandigheden. Ik ontwierp namelijk alleen de print of illustratie en na een druk op de knop werd de productie aan de andere kant van de wereld gestart.

Dit was natuurlijk ook niet de bedoeling. Ik ging op zoek naar andere manieren. Ging nadenken over wat voor duurzame producten ik kon maken. Tijdens deze zoektocht voelde het alsof ik mijn vinger in de dijk had geprikt om een gat te dichten en er drie nieuwe gaten bij kwamen. Want de pest van de drang om te cre√ęren is dat je als het goed is ook echt iets… cre√ęert. Dus nog meer van iets maakt. En er is al zoveel. Te veel.

Mijn conclusie ook na deze zoektocht was; ik wil ontwerpen. Ik word hier gelukkig van en ik maak anderen gelukkig met mijn werk. En als ik iets ontwerp wil ik dat het langer mee gaat dan de klik op dat duimpje. Ik wil dat mensen mijn kunst gaan gebruiken, dragen en koesteren. Maar ik wil niet nog meer “nieuwe” producten toevoegen aan een wereld die toe is aan minder. Dus ik besloot zoveel als mogelijk gebruik te gaan maken van wat er al is.

En zo is uiteindelijk mijn idee voor SEEFD ontstaan. Kleding met een verleden werd een canvas voor mijn kunst. Points Made and Prints matter. Want dat is deze show mijn persoonlijke toevoeging.

BY POINTS MADE

Hoe breng je duurzaamheid op de catwalk? Door duurzaam verwerkte stoffen te gebruiken? Door om je heen te kijken naar de prachtige materialen die voor een ander in eerste instantie geen waarde (meer) hebben? Door materialen te transformeren en als canvas voor kunst te gebruiken? Op 15 december laat een groep fashion designers hun creatieve vertaling zien op het thema “duurzaamheid op de rode loper”. Zij brengen slow fashion naar onze fast fashion stad Ally (Almere). Kom naar deze¬† fashionshow. Meer info op www.pointsmade.nl

EN KOOP JE TICKETS HIER

modeshow van 15:00 uur: http://bit.ly/2Dly3OC

modeshow van 20:00 uur: http://bit.ly/2QLjBmW

knop terug