INTERVIEW SEEFD IS EEN ATTITUDE

INTERVIEW SEEFD IS EEN ATTITUDE

SEEFD geïnterviewd voor de gemeente Almere pagina’s in Almere deze week. Want volgende week is het de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week krijgen goede voorbeelden een podium. En daar hoort SEEFD natuurlijk bij. Lees het hier terug.

‘SEEFD IS EEN ATTITUDE’

Naomi Neijssen heeft met haar bedrijf SEEFD werkruimte in het eerste Upcyclecentrum van Nederland, waar ze afgedankte kledingstukken een tweede leven geeft. Niet alleen dat, de kleding zelf wordt kunst. “Want kleding is waardevol. En verdient een langer leven dan één seizoen in iemands kledingkast.”

“Ik wil dat mensen weer verliefd worden op dat ene speciale kledingstuk”, vertelt Naomi. “Dat het samen met ze op eindeloos veel avonturen gaat en onderdeel wordt van hun verhaal. De oude kleding die bij ons binnenkomt knap ik waar nodig op. Tot mijn verbazing is dit vaak niet eens nodig. Want de kleren die worden weggegooid zijn nog van zo’n goede kwaliteit dat ik ze alleen maar goed hoef te wassen. Dit zegt natuurlijk meteen iets over de houding van de mensen tegenover hun kleding. Het is een wegwerpproduct geworden. Dit motiveert me alleen maar meer om mensen te inspireren en hun instelling ten opzichte van kleding te veranderen. Dit doe ik door van een kledingstuk waarvan er soms duizenden gelijke stuks zijn een ‘one of a kind’ kledingstuk te maken. Daarna krijgen ze de SEEFD signature look met mijn unieke handgeschilderde en gezeefdrukte prints.”

Naomi (31 jaar) zit met haar bedrijf SEEFD sinds juni vorig jaar in het gebouw aan de Steiger. Daar is ruimte voor drie startende ondernemingen die afval omzetten tot nieuwe bijzondere producten. Naast SEEFD is dat Ruig & Geroest en Ruik. Het bevalt Naomi heel goed. “Het is inspirerend om met andere jonge ondernemers bij elkaar te zitten. Zeker omdat we alle drie op onze eigen manier bezig zijn om een duurzaam merk op te bouwen. Zo kun je elkaar goed helpen en is er altijd iemand om mee van gedachten te wisselen. Sowieso is de sfeer op het hele terrein fijn. De mensen die bij de afvalscheidingsperrons werken zijn altijd vrolijk. Als ik ‘s ochtends vroeg aankom hoor ik ze al fluiten en zingen. Heerlijk is dat. Daarnaast staan ze altijd voor ons klaar en denken met ons mee. Ik heb echt het gevoel dat we met zijn allen als team werken aan een betere wereld.””

Voordat Naomi met SEEFD begon was ze al tien jaar grafisch vormgever. “Het grafische vak was mij te vluchtig geworden. Ik ontwierp vooral voor digitale communicatie en dat voelde niet goed meer. Mensen kijken daar drie seconden naar, geven een duimpje of hartje en gaan weer door. Nu ontwerp en maak ik mijn eigen handgeschilderde en gezeefdrukte prints op unieke kledingstukken. Ik voeg waarde toe aan iets wat als waardeloos was bestempeld. Ik laat mensen er met andere ogen naar kijken. Het is kunst met een boodschap. En die boodschap kun je letterlijk uitdragen. Vandaar dat je naast mijn prints overal de merknaam SEEFD groot terugziet op de kleding. SEEFD is een combinatie van het Engelse woord saved (dat bewaren betekent) en het Nederlandse zeefdrukken. En dat is precies wat ik doe en de attitude waar ik voor sta. De mensen die mijn kleren kopen en dragen geloven hier ook in, zijn er trots op en willen dat graag laten zien. Ik gebruik daarvoor de slogan ‘rebel with a cause’. Want wie bereid is om tegen de massa in te gaan en de wereld weer een beetje beter en mooier te maken is in mijn ogen een echte rebel with a cause!”

Daarnaast doen SEEFD en het upcyclecentrum mee aan de Week van de Circulaire Economie door onze deuren te openen om jou mee te nemen in ons bedrijf en verhaal om deze circulaire economie te realiseren. Ben jij er bij? Check de agenda!

knop terug